Alpha DevCon 2018
Results 1 to 5 of 5

Thread: publish optimized does not work

  1. #1
    "Certified" Alphaholic Clipper87's Avatar
    Real Name
    Frank
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Antwerp, Belgium
    Posts
    1,891

    Default publish optimized does not work

    I'm trying to publish a project with the new optimize feature selected so that Alpha zips up the whole project, sends 1 file to the server who in turn should unpack that zip file.

    The zip file gets sent over but the server does not seem to unpack it & I get the folowing errormessage publishoptimizederror.png

    Anybody else seeing this before I report it as a bug ?
    Frank

    Tell me and I'll forget; show me and I may remember; involve me and I'll understand

  2. #2
    Moderator Peter.Greulich's Avatar
    Real Name
    Peter Greulich
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Boston, MA
    Posts
    11,501

    Default Re: publish optimized does not work

    Frank,

    Just to ask the obvious: the WAS is the same version as the developer?

  3. #3
    "Certified" Alphaholic Clipper87's Avatar
    Real Name
    Frank
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Antwerp, Belgium
    Posts
    1,891

    Default Re: publish optimized does not work

    Peter,
    Yes it is the same version. A file __a5unpack.a5w is being created and that's it. My base url is OK. Publishing without the optimize setting works ok
    Frank

    Tell me and I'll forget; show me and I may remember; involve me and I'll understand

  4. #4
    Member 2ninerniner2's Avatar
    Real Name
    Lyle
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Calgary, AB
    Posts
    236

    Default Re: publish optimized does not work

    Frank - I first noticed this late last night when I was setting up a new server/WAS install. I had initially forgotten to add the Base URL and got a warning the I could not use the "Optimized " publish method. Hmm ... what is that? Never saw that before. (Me, unaware that this was a new feature of the latest update! ). So I added the base URL to the profile and published again and sure enough, there is the dialog that it is zipping things up, uploaded the zip very quickly, and yep, unzipped successfully on the server! :) ... no problems, no "bug" here.

    Cheers!
    Lyle

  5. #5
    "Certified" Alphaholic Clipper87's Avatar
    Real Name
    Frank
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Antwerp, Belgium
    Posts
    1,891

    Default Re: publish optimized does not work

    OK there is a bug: if you start with an empty webroot on the server, a fresh started A5 developer & then publish optimized the error produces systematically.
    Will report it
    Frank

    Tell me and I'll forget; show me and I may remember; involve me and I'll understand

Similar Threads

  1. Publish letter and report edits without having to publish entire DB
    By Hansolo in forum Application Server Version 10 - Web/Browser Applications
    Replies: 0
    Last Post: 10-19-2011, 05:50 PM
  2. Network optimized db not updating
    By Lance Gurd in forum Alpha Five Version 8
    Replies: 7
    Last Post: 06-22-2007, 09:37 PM
  3. Maintaining optimized applications
    By whanigsberg in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 5
    Last Post: 10-02-2005, 09:37 PM
  4. Mexican needs help with Network Optimized
    By Mario Prieto in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 5
    Last Post: 10-27-2002, 06:28 PM
  5. Optimized Network
    By Thomas Henkel in forum Alpha Five Version 4
    Replies: 23
    Last Post: 05-25-2001, 03:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •