Alpha DevCon 2018
Results 1 to 7 of 7

Thread: Alpha Five Keeps Crashing - Event Log included

  1. #1
    Member
    Real Name
    Adrian
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    58

    Default Alpha Five Keeps Crashing - Event Log included

    Hello,

    Lately Alpha five keeps crashing on us. The only evidence I have is this from the event viewer log. Any help would be much appreciated:
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    The description for Event ID 0 from source Alpha5 cannot be found. Either the component that raises this event is not installed on your local computer or the installation is corrupted. You can install or repair the component on the local computer.

    If the event originated on another computer, the display information had to be saved with the event.

    The following information was included with the event:

    AU_variable_destroy passed invalid handle
    Running Thread: AppServerWorker7
    Xbasic Stack dump:

    Main
    ---------------------------------------------
    <Empty Stack>
    =============================================
    systray_monitor
    ---------------------------------------------
    sleep(1)

    =============================================
    AppServerMain
    ---------------------------------------------
    sleep(2)

    =============================================
    AppServerWorker1
    ---------------------------------------------
    evaluate_shared_private(
    OOhttpdServerClientMIME(ptemp,"AppServerMain")
    evaluate_a5w_to_response(page_contents,Response," /&__guid=58dd6176-f3dd-9dcc-9276-fad3783af60e&__fn=gr._a5_ajax",pVars,EVALUATE_A5W_TIMEOUT,RequestBundle.RequestInfo.Filename.Path)
    flagEvalAjaxInternal = a5_ajax_internal(ajax_source, Request, Session, ServerSetting, Response, Request.__hidden__ScriptName)

    =============================================
    AppServerWorker2
    ---------------------------------------------
    evaluate_shared_private(
    OOhttpdServerClientMIME(ptemp,"AppServerMain")

    =============================================
    AppServerWorker3
    ---------------------------------------------
    evaluate_shared_private(
    OOhttpdServerClientMIME(ptemp,"AppServerMain")

    =============================================
    AppServerWorker4
    ---------------------------------------------
    evaluate_shared_private(
    OOhttpdServerClientMIME(ptemp,"AppServerMain")

    =============================================
    AppServerWorker5
    ---------------------------------------------
    evaluate_shared_private(
    OOhttpdServerClientMIME(ptemp,"AppServerMain")

    =============================================
    AppServerWorker6
    ---------------------------------------------
    evaluate_shared_private(
    OOhttpdServerClientMIME(ptemp,"AppServerMain")

    =============================================
    AppServerWorker7
    ---------------------------------------------
    evaluate_shared_private(
    OOhttpdServerClientMIME(ptemp,"AppServerMain")
    A5WCallResult = evaluate_a5w_to_response(page_contents,Response,quote(" " + eval_settings.global.Request.SCRIPT_NAME),eval_settings,EVALUATE_A5W_TIMEOUT,RequestBundle.RequestInfo.Filename.Path)
    if a5_fileFilterTest(actualFilename,projProp,Session)

    =============================================
    AppServerWorker8
    ---------------------------------------------
    evaluate_shared_private(
    OOhttpdServerClientMIME(ptemp,"AppServerMain")

    =============================================
    AppServerWorker9
    ---------------------------------------------
    evaluate_shared_private(
    OOhttpdServerClientMIME(ptemp,"AppServerMain")

    =============================================

  2. #2
    Member
    Real Name
    Phan Sin Tian
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    112

    Default Re: Alpha Five Keeps Crashing - Event Log included

    I am having the same problems, do you have any solution so far?

  3. #3
    Member
    Real Name
    Robert Earl Allin
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Toronto, Ontario
    Posts
    240

    Default Re: Alpha Five Keeps Crashing - Event Log included

    Quote Originally Posted by adrian1 View Post
    Hello,

    Lately Alpha five keeps crashing on us. The only evidence I have is this from the event viewer log. Any help would be much appreciated:
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    The description for Event ID 0 from source Alpha5 cannot be found. Either the component that raises this event is not installed on your local computer or the installation is corrupted. You can install or repair the component on the local computer.

    If the event originated on another computer, the display information had to be saved with the event.

    The following information was included with the event:

    AU_variable_destroy passed invalid handle
    Running Thread: AppServerWorker7
    Xbasic Stack dump:

    Main
    ---------------------------------------------
    <Empty Stack>
    =============================================
    systray_monitor
    ---------------------------------------------
    sleep(1)

    =============================================
    AppServerMain
    ---------------------------------------------
    sleep(2)

    =============================================
    AppServerWorker1
    ---------------------------------------------
    evaluate_shared_private(
    OOhttpdServerClientMIME(ptemp,"AppServerMain")
    evaluate_a5w_to_response(page_contents,Response," /&__guid=58dd6176-f3dd-9dcc-9276-fad3783af60e&__fn=gr._a5_ajax",pVars,EVALUATE_A5W_TIMEOUT,RequestBundle.RequestInfo.Filename.Path)
    flagEvalAjaxInternal = a5_ajax_internal(ajax_source, Request, Session, ServerSetting, Response, Request.__hidden__ScriptName)

    =============================================
    AppServerWorker2
    ---------------------------------------------
    evaluate_shared_private(
    OOhttpdServerClientMIME(ptemp,"AppServerMain")

    =============================================
    AppServerWorker3
    ---------------------------------------------
    evaluate_shared_private(
    OOhttpdServerClientMIME(ptemp,"AppServerMain")

    =============================================
    AppServerWorker4
    ---------------------------------------------
    evaluate_shared_private(
    OOhttpdServerClientMIME(ptemp,"AppServerMain")

    =============================================
    AppServerWorker5
    ---------------------------------------------
    evaluate_shared_private(
    OOhttpdServerClientMIME(ptemp,"AppServerMain")

    =============================================
    AppServerWorker6
    ---------------------------------------------
    evaluate_shared_private(
    OOhttpdServerClientMIME(ptemp,"AppServerMain")

    =============================================
    AppServerWorker7
    ---------------------------------------------
    evaluate_shared_private(
    OOhttpdServerClientMIME(ptemp,"AppServerMain")
    A5WCallResult = evaluate_a5w_to_response(page_contents,Response,quote(" " + eval_settings.global.Request.SCRIPT_NAME),eval_settings,EVALUATE_A5W_TIMEOUT,RequestBundle.RequestInfo.Filename.Path)
    if a5_fileFilterTest(actualFilename,projProp,Session)

    =============================================
    AppServerWorker8
    ---------------------------------------------
    evaluate_shared_private(
    OOhttpdServerClientMIME(ptemp,"AppServerMain")

    =============================================
    AppServerWorker9
    ---------------------------------------------
    evaluate_shared_private(
    OOhttpdServerClientMIME(ptemp,"AppServerMain")

    =============================================
    I have a v12 system that's reporting the same error in the event log. Has anyone come across this error and knows how to figure it out?

    The WAS freezes, and needs to be stopped/restarted. At this point the alpha log files are not flushed, so no idea what might have caused it.
    Earl Allin
    http://REAInc.net

    We can help you with mentoring and custom programming services in Alpha, .NET, PHP, ColdFusion, etc.
    PM me here for more information.

  4. #4
    Member
    Real Name
    Matt Zimand
    Join Date
    Nov 2017
    Posts
    1

    Default Re: Alpha Five Keeps Crashing - Event Log included

    I am also having this problem. It started about a month ago. Is there any solutions.
    The application freezes several times per day.

  5. #5
    Member
    Real Name
    Robert Earl Allin
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Toronto, Ontario
    Posts
    240

    Default Re: Alpha Five Keeps Crashing - Event Log included

    Make sure your IDE is the same version as your WAS..
    Earl Allin
    http://REAInc.net

    We can help you with mentoring and custom programming services in Alpha, .NET, PHP, ColdFusion, etc.
    PM me here for more information.

  6. #6
    Moderator Steve Wood's Avatar
    Real Name
    Steve Wood
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bay Area, California
    Posts
    8,787

    Default Re: Alpha Five Keeps Crashing - Event Log included

    I have been having the same exact issue with one client. Happens out of the blue, no pattern that I can see and often with no Windows Events taking place just before the crash. The effect is that the website is down but AlwaysUp still thinks that the site is up. It is an Alpha5.exe issue. My IDE is same as Server. I think I will do a complete reinstall of Alpha web server on that machine.
    Steve Wood
    Join the ALPHA DEVELOPERS NETWORK
    There is no Cloud. It's just someone else's computer.
    Web - Mobile - Hosting - Products - Frameworks - Developer Resources
    AlphaToGo | IADN (100% Alpha Anywhere Websites)

  7. #7
    "Certified" Alphaholic mikeallenbrown's Avatar
    Real Name
    Mike Brown
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    United States
    Posts
    1,526

    Default Re: Alpha Five Keeps Crashing - Event Log included

    **Bump**

    Looking in the event viewer I'm getting a ton of these. Anyone figure out what this might be?

    I'm running a web app on 4642-4981.

    EDIT: Whoooopps! I'm in the v11 forum! I'm on v12 ... I'll create a new post ...
    Last edited by mikeallenbrown; 01-13-2018 at 06:19 PM.
    Mike Brown - Contact Me
    Programmatic Technologies, LLC
    Programmatic-Technologies.com
    Independent Developer & Consultant

Similar Threads

  1. Problem with Alpha Five v11 crashing! Please Help
    By adrian1 in forum Application Server Version 11 - Web/Browser Applications
    Replies: 18
    Last Post: 11-16-2011, 04:34 PM
  2. http_fetch crashing alpha
    By joellustigman in forum Alpha Five Version 10 - Desktop Applications
    Replies: 3
    Last Post: 11-22-2010, 09:12 PM
  3. Alpha crashing on one CPU all the time.
    By Hilllo in forum Alpha Five Version 6
    Replies: 5
    Last Post: 10-25-2005, 09:16 AM
  4. Alpha crashing on 1 computer
    By Hilllo in forum Alpha Five Version 6
    Replies: 10
    Last Post: 06-07-2005, 07:08 AM
  5. Script crashing Alpha
    By Bruce MacPherson in forum Alpha Five Version 4
    Replies: 1
    Last Post: 06-07-2001, 08:09 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •