Get a Jumpstart with our Sample Apps
Results 1 to 11 of 11

Thread: Printing A4v8 and dbdos 3

  1. #1
    Member
    Real Name
    Mark Kenworthy
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    7

    Default Printing A4v8 and dbdos 3

    Has anyone been able to print with dbdos 3 ,a4v8 and windows 7
    I would appreciate the help
    Thanks
    Mark

  2. #2
    "Certified" Alphaholic Ray in Capetown's Avatar
    Real Name
    Ray Hendler
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    South Africa
    Posts
    2,036

    Default Re: Printing A4v8 and dbdos 3

    If it can print a file with command prompt
    copy anytextfile.txt > lpt1
    and same in DbDos
    then check your printer settings in A4
    else if you are using a Windows or usb printer and not parallel then
    contact DbaseLLc and check your hardware and Windows printer port settings with lpt1

    I have also used DOSPRN with DOS success

  3. #3
    Member
    Real Name
    Mark Kenworthy
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    4

    Default Re: Printing A4v8 and dbdos 3

    Thanks Ray

    I'll try that

    Will the printer be seen in a4 when I configure a windows printer? (Within A4)
    I Have been using xp mode for our w7 computers.
    However Slow and uncertain of the future
    I was hoping DBDos 3 Idea will carry my programs into the future
    Winagent wont run in dos
    We also send email conformations from a4 with outlook
    Been using and building this program since 1993 and don't want to change
    I have used a5 for some applications but still like a4 for quick apps

    Thanks Again
    Mark

  4. #4
    "Certified" Alphaholic Ray in Capetown's Avatar
    Real Name
    Ray Hendler
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    South Africa
    Posts
    2,036

    Default Re: Printing A4v8 and dbdos 3

    'fraid that you will have to experiment. Also refer to the Dbdos documentation
    The latest one advertises multiple printer options.
    I stuck with parallel ports with dot matrix with my users only in older version.
    Latterly I leave this to techs, and offer telephonic suggestions from the sidelines.

  5. #5
    Member
    Real Name
    Mark Kenworthy
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    4

    Default Re: Printing A4v8 and dbdos 3

    Ray
    What do think of dbdos pro 3 and multi users?
    Will I create corruption
    mark

  6. #6
    "Certified" Alphaholic Ray in Capetown's Avatar
    Real Name
    Ray Hendler
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    South Africa
    Posts
    2,036

    Default Re: Printing A4v8 and dbdos 3

    I wouldnt expect any problems, not had first hand testing opportunity but their support are very approachable, get assurance there.

    I have meantime found and done preliminary testing on open source vDos
    Presents a great size clear screen and testing alongside Clipper S87 and A5, it appears to acknowledge record and file locking. I still need more time to test but I have implemented a write back interface that is now working live. That means not permanently online but writing back batches to DOS app from A5 v10-12 and able to control when it is safe to do.
    Try it out and report findings back here.

  7. #7
    Member
    Real Name
    Mark Kenworthy
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    4

    Default Re: Printing A4v8 and dbdos 3

    Ray Ive downloaded vDos
    Not sure how to get this program running
    How do you add a4v8
    Thanks
    Mark

  8. #8
    Member
    Real Name
    Mark Kenworthy
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    7

    Default Re: Printing A4v8 and dbdos 3

    Ray
    Today
    I have Dbdos Pro3 installed on 5 machines and going to give that a try
    Seems like it might work . Printing, entering data, Change, and quick print to email (sort of)
    Had to change macros for all the reports
    Can print large reports only with direct printing and not with their enhanced printing (still working on)
    The biggest problem I had was with search list and other users
    In order to make work I had to erase the search list on the main menu and in the view screen every time you search (I,F4)for other users to access

    We will have to see what happens
    Worried about corruption
    Keeping my fingers crossed
    Thanks
    Mark

  9. #9
    "Certified" Alphaholic Ray in Capetown's Avatar
    Real Name
    Ray Hendler
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    South Africa
    Posts
    2,036

    Default Re: Printing A4v8 and dbdos 3

    Rrread the iiinstructions, load the test app.
    In a nutshell.. use it exactly as you would with a DOS screen with the essential difference that you load any folder on your hard drive as a drive letter. All except Z: which is reserved for its own files.
    Set up autoexec,txt to load the folder/s you want to make visible to it
    Code:
    USE C: c:\dos
    use g: c:\drive_g
    use h: c:\accts
    use p: c:\g
    rem Switch from Z: to C: (my c:\dos folder as the root of C)
    C:
    
    rem Select my c:\Dos\ac\prg folder
    CD \ac\prg
    rem set any paths I want
    path = c:\d;c:\bats
    you can path also to your A4.exe folder - if not accessible directly then USE the folder as a drive and path to that drive

  10. #10
    Member
    Real Name
    Mark Kenworthy
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    4

    Default Re: Printing A4v8 and dbdos 3

    Just for the record for others. I was unable to get a4v8 to work with dbdos in a network. I was starting to see corrupt files. I hope this helps others.
    Does any one a have a4v8 users they would like to sell? if so email me at markkenworthy@yahoo.com
    Thanks

  11. #11
    Member
    Join Date
    Jul 2015
    Posts
    1

    Default Printing A4v8 and db

    lots of cases and similar floating arround, if its a usb printer, Id imagine the pi would make a good controler for network 3d printing

Similar Threads

  1. Printing Problem Using A4V8
    By Peter Ho in forum Alpha Four Versions 7 and 8
    Replies: 5
    Last Post: 11-12-2008, 06:03 AM
  2. Why is my A4V8 is printing multiple copies?
    By Joe C in forum Alpha Four Versions 7 and 8
    Replies: 0
    Last Post: 09-28-2008, 01:22 PM
  3. Printing A4v8 in XP
    By BillA in forum Alpha Four Versions 7 and 8
    Replies: 0
    Last Post: 06-20-2007, 11:40 PM
  4. Printing with A4V8
    By mmdinardo in forum Alpha Four Versions 7 and 8
    Replies: 1
    Last Post: 02-13-2007, 06:52 PM
  5. A4V8 Printing Issue
    By varmit in forum Alpha Four Versions 7 and 8
    Replies: 3
    Last Post: 11-22-2006, 05:27 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •