Get a Jumpstart with our Sample Apps
Results 1 to 15 of 15

Thread: Forum upload attachment error

  1. #1
    Member
    Real Name
    Steve Vosper
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Lake Taupo, New Zealand
    Posts
    177

    Default Forum upload attachment error

    just tried to upload a couple of screenshots to the forum: getting the following:

    Fatal error:
    File system directory "C:\msgboard\attach/1/1/8/0/0" is not writable or cannot be found. Please create this directory; ensure the directory is writable or change the directory setting.
    Unable to proceed with save while $errors array is not empty in class vB_DataManager_AttachmentFiledata in C:\inetpub\alphaforum\includes\class_dm.php on line 849



    Not sure whether this is a problem just at my end - could somebody possibly test to see whether they get the same result..

    thx, Steve
    Last edited by Steviev; 09-23-2015 at 06:19 PM.

  2. #2
    Member
    Real Name
    Steve Vosper
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Lake Taupo, New Zealand
    Posts
    177

    Default Re: Forum upload attachment error

    Not sure whether this is a problem just at my end - could somebody possibly test to see whether they get the same result..

  3. #3
    "Certified" Alphaholic TheSmitchell's Avatar
    Real Name
    Sarah
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    1,301

    Default Re: Forum upload attachment error

    I get a different error, but I am unable to upload images in Firefox, Chrome, or IE:

    500 [IOErrorEvent type="ioError" bubbles=false cancelable=false eventPhase=2 text="Error #2038"]
    Alpha Five Version 11 Build 3381-4096
    Alpha Anywhere Version 12.3 Build 2614-4409
    Find me on Github!

  4. #4
    "Certified" Alphaholic Stan Mathews's Avatar
    Real Name
    Stan Mathews
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Bowling Green, KY
    Posts
    24,696

    Default Re: Forum upload attachment error

    Test

    label.png
    There can be only one.

  5. #5
    Member
    Real Name
    Steve Vosper
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Lake Taupo, New Zealand
    Posts
    177

    Default Re: Forum upload attachment error

    Thanks both - not sure how you managed that Stan - I've tried 3 different browsers with two different file types..

  6. #6
    Moderator
    Real Name
    Alan Buchholz
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Delavan, Wisconsin
    Posts
    9,382

    Default Re: Forum upload attachment error

    Quote Originally Posted by Steviev View Post
    Thanks both - not sure how you managed that Stan - I've tried 3 different browsers with two different file types..
    Steve

    Try uploading again.

    There may have been some maintenance on the messagboard happening behind the scenes today.
    Al Buchholz
    Bookwood Systems, LTD
    Weekly QReportBuilder Webinars Thursday 1 pm CST

    Occam's Razor - KISS
    Normalize till it hurts - De-normalize till it works.
    Advice offered and questions asked in the spirit of learning how to fish is better than someone giving you a fish.
    When we triage a problem it is much easier to read sample systems than to read a mind.

  7. #7
    Member
    Real Name
    Steve Vosper
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Lake Taupo, New Zealand
    Posts
    177

    Default Re: Forum upload attachment error

    Thanks Al - though I tried this 2 days ago and it still isn't working - tried simple & advanced and get different error messages on both..

    Be nice if someone from Alpha looked at this - but not holding my breath..

  8. #8
    Alpha Software Employee Lenny Forziati's Avatar
    Real Name
    Lenny Forziati
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Alpha Software
    Posts
    4,608

    Default Re: Forum upload attachment error

    Steve, I have not been able to duplicate any upload problems, and the system logs don't indicate any problems. Could you please send me an email with the specific file you were trying to attach so that I can test with it? my email is len at alphasoftware

    Lenny Forziati
    Vice President, Internet Products and Technical Services
    Alpha Software Corporation

  9. #9
    Member
    Real Name
    Steve Vosper
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Lake Taupo, New Zealand
    Posts
    177

    Default Re: Forum upload attachment error


  10. #10
    Member
    Real Name
    Steve Vosper
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Lake Taupo, New Zealand
    Posts
    177

  11. #11
    Member
    Real Name
    John Mucci
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    New York
    Posts
    249

    Default Re: Forum upload attachment error

    I'm now having a problem uploading any photos or attachments I'm getting an error #2038

    Thanks
    John

  12. #12
    Member
    Real Name
    John Koh
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Maryland, USA
    Posts
    996

    Default Re: Forum upload attachment error

    I have the Error with Ms Edge, Not able upload files.

    The message is
    IOerror event type = IOerror
    bubbles = false
    cancelable = false
    eventphase=2
    text = error #2038


    *Changed to google chrome, did not work neither.
    Last edited by johnkoh; 01-27-2016 at 10:21 AM.

  13. #13
    Alpha Software Employee Lenny Forziati's Avatar
    Real Name
    Lenny Forziati
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Alpha Software
    Posts
    4,608

    Default Re: Forum upload attachment error

    Attachment uploads should now be working reliably again.

    Lenny Forziati
    Vice President, Internet Products and Technical Services
    Alpha Software Corporation

  14. #14
    "Certified" Alphaholic TheSmitchell's Avatar
    Real Name
    Sarah
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    1,301

    Default Re: Forum upload attachment error

    404Config.png

    Hooray!

    Thanks, Lenny. :)
    Alpha Five Version 11 Build 3381-4096
    Alpha Anywhere Version 12.3 Build 2614-4409
    Find me on Github!

  15. #15
    Member
    Real Name
    John Koh
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Maryland, USA
    Posts
    996

    Default Re: Forum upload attachment error

    Thank, Lenny

Similar Threads

  1. Alpha Five forum user cannot upload files
    By Rida Alhasan in forum Forum Usage
    Replies: 3
    Last Post: 12-06-2013, 07:50 AM
  2. Error message trying to upload images on forum
    By Patrick in forum Forum Usage
    Replies: 2
    Last Post: 03-01-2013, 01:05 PM
  3. Error when trying to upload a text file. I am using the upload feature
    By PaulAmmoun in forum Application Server Version 11 - Web/Browser Applications
    Replies: 0
    Last Post: 01-16-2013, 01:44 PM
  4. No upload in this forum possible
    By rolstra in forum Forum Usage
    Replies: 11
    Last Post: 12-01-2007, 06:52 PM
  5. No upload in this forum possible
    By rolstra in forum Alpha Five Version 8
    Replies: 11
    Last Post: 12-01-2007, 06:52 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •