Get a Jumpstart with our Sample Apps
Results 1 to 1 of 1

Thread: Setting the Editor & Editor Set at Run-Time

  1. #1
    Alpha Software Employee Beta Spark's Avatar
    Real Name
    Sarah Mitchell
    Join Date
    Jul 2015
    Posts
    385

    Default Setting the Editor & Editor Set at Run-Time

    A new option has been added to the FormView for configuring the Editor and Editor Set for a field at run-time. This will allow you to build mobile applications that, for example, present different Editors based on the user's device (a phone versus a tablet) or screen orientation (portrait versus landscape.)

    The calculation for dynamically setting Editor Sets and Editors is done using javascript. The javascript can either be a function that you've created or in-line code written directly in the "Javascript code to specify Editor set/Editor" property. To set the Editor Set and Editor using javascript, select either the "Javascript Code" or "Javascript Function" option from the list of choices for the "Method for specifying Editor set/Editor" property. Your javascript calculation must return an array containing the name of the Editor Set and Editor to use. For example, if you wanted to use the Editor EDITOR_2 in the Editor Set EDITORSET_1 for a control, you would return an array containing 2 elements,'EDITORSET_1' and 'EDITOR_2':

    Code:
    var editor = ['EDITORSET_1','EDITOR_2'];
    
    return editor;
    Watch the video to learn more and check out the great resources at the end of this post for more information about Editor Sets and Editors.

    Dynamically Setting the Editor and Editor Set Using Javascript



    Video Link: http://www.alphasoftware.com/video-library/?v=5026

    Prerequisite Knowledge Base

    If you're unfamiliar with Editors and Editor Sets or want to know more about them, check out these other discussions. They'll get you up to speed.

    The Basics

    Creating Editors

    Other Types of Editors
    • Switch Editors: Discover how you can use an in-line switch to edit values instead of an editor set for binary and multi-value fields.
    • FormView Image Capture: Learn how easy it is to capture images using the FormView control


    Don't see what you need?
    If something's missing, let us know! Post your questions in the forums or send an email to tabletbeta [at] alphasoftware.com.
    Last edited by Beta Spark; 12-11-2015 at 11:52 AM.
    Sarah Mitchell

    Looking for answers? Try our documentation.
    If you can't find something, let us know!

Similar Threads

  1. Editor for Time input
    By dougeven in forum Tablet-Optimized Form Capabilities Beta
    Replies: 4
    Last Post: 01-05-2016, 01:48 PM
  2. HTML Editor: automatically save record after editor is closed
    By Simone in forum Application Server Version 11 - Web/Browser Applications
    Replies: 2
    Last Post: 04-24-2014, 12:25 PM
  3. View dlg seen in code editor menu->code->insert field names when in table editor
    By Mike Wilson in forum Alpha Five Version 10 - Desktop Applications
    Replies: 0
    Last Post: 04-18-2013, 03:08 PM
  4. Code Editor v's Popup Editor (from Form)
    By Steve T in forum Alpha Five Version 10 - Desktop Applications
    Replies: 3
    Last Post: 01-02-2010, 08:09 PM
  5. New & Better WAS HTML Editor...
    By neil_albala in forum Web Application Server v7
    Replies: 1
    Last Post: 06-17-2006, 12:33 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •