Alpha DevCon 2018
Results 1 to 4 of 4

Thread: Intranet vs Internet

  1. #1
    Member
    Real Name
    D.Chiasson
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    West Coast of Canada
    Posts
    625

    Default Intranet vs Internet

    I have a desktop application with its web-version & have set it to work on the internet a number of times. But I now have a request to put our desktop with its web components to operate on an "intranet". Is the setup the same? What things should I watch for? As you can rightly assume, I am IT-challenged. Thanks for the help.

  2. #2
    Moderator Peter.Greulich's Avatar
    Real Name
    Peter Greulich
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Boston, MA
    Posts
    11,545

    Default Re: Intranet vs Internet

    Essentially you will run the WAS on a server, typically port 80. Your users just point their browser to the name of the server.

  3. #3
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Govindan Gandhi
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    New York, NY
    Posts
    4,294

    Default Re: Intranet vs Internet

    I now have a request to put our desktop with its web components to operate on an "intranet"
    to my knowledge, the desktop is desktop whether it has web components or not, they won't work in the browser side. if you explain further what is
    I have a desktop application with its web-version & have set it to work on the internet a number of times
    then one of us can tell whether it can be done or not. and if it can be done, some more additional info how to do it.
    thanks for reading

    gandhi

    version 11 3381 - 4096
    mysql backend
    http://www.alphawebprogramming.blogspot.com
    ggandhi344@gmail.com
    Skype:ggandhi344@gmail.com
    1 914 924 5171

  4. #4
    Moderator Peter.Greulich's Avatar
    Real Name
    Peter Greulich
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Boston, MA
    Posts
    11,545

    Default Re: Intranet vs Internet

    Gandhi is right. I was assuming just web stuff. If you want to do desktop you have to set up a terminal server. Try searching this forum on " terminal server".

Similar Threads

  1. Intranet LAN, Internet, Security -Just How good is A5 WAS ??
    By forskare in forum Application Server Version 11 - Web/Browser Applications
    Replies: 4
    Last Post: 12-04-2012, 09:33 AM
  2. Intranet installation
    By Tom Cone Jr in forum Application Server Version 11 - Web/Browser Applications
    Replies: 1
    Last Post: 07-23-2012, 07:45 AM
  3. Intranet Solution
    By doorscomputers in forum General Questions
    Replies: 9
    Last Post: 11-16-2011, 11:23 AM
  4. Localhost/ Intranet Web App
    By Sharon Goh in forum Alpha Five Version 6
    Replies: 3
    Last Post: 09-02-2004, 07:59 AM
  5. intranet
    By Alan Lander in forum Web Application Server v6
    Replies: 1
    Last Post: 08-11-2004, 03:27 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •