Get a Jumpstart with our Sample Apps
Results 1 to 6 of 6

Thread: Error running addin

  1. #1
    Member
    Real Name
    Richard Merchant
    Join Date
    May 2006
    Location
    Vancouver BC
    Posts
    28

    Default Error running addin

    Hi all:

    I've had the error message below the last few times I've started A5v8. I click on 'continue' and things carry on normally - perhaps because I have a very simple database and don't have any addins.

    "Error running addin 'Startup_a5controls':Could not open OLE object 'a5controls.resources.9'"

    Does this mean anything? Could it be anything to do with the extremely poor performance of the program on Win10 despite trying all sorts of compatibility modes?

    Happy New Year 2017 for this venerable version!!
    Richard Merchant
    amateur Alpha user
    I liked the simplicity of A4. Migrated to A5 but want to stay at v8. With Windows10 it ain't easy!...
    :o

  2. #2
    "Certified" Alphaholic DaveM's Avatar
    Real Name
    Dave Mason
    Join Date
    Jul 2000
    Location
    Hudson, FL
    Posts
    5,826

    Default Re: Error running addin

    Sounds like not all is registered. did you run the install for V8 or upgrade your computer software?

    I run v8 sometimes on win10 with win7 compatibility. It is still kinda slow with no errors on start.
    Dave Mason
    dave@aldaweb.com

    Skype is dave.mason46

  3. #3
    Member
    Real Name
    Richard Merchant
    Join Date
    May 2006
    Location
    Vancouver BC
    Posts
    28

    Default Re: Error running addin

    I ran it as a new install using some sort of compatibility of which I forget. It had been running fine.

    Likely the problem is that I have too messy a system. I suffer from system messiness. Generic problem with other programs too. Fortunately the program still runs albeit badly.
    Richard Merchant
    amateur Alpha user
    I liked the simplicity of A4. Migrated to A5 but want to stay at v8. With Windows10 it ain't easy!...
    :o

  4. #4
    "Certified" Alphaholic Stan Mathews's Avatar
    Real Name
    Stan Mathews
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Bowling Green, KY
    Posts
    24,696

    Default Re: Error running addin

    Try running the batch file found here.

    https://www.alphasoftware.com/alphaf...=registerfiles
    There can be only one.

  5. #5
    Member
    Real Name
    Richard Merchant
    Join Date
    May 2006
    Location
    Vancouver BC
    Posts
    28

    Default Re: Error running addin

    Regrettably I do not have those files anywhere...
    Richard Merchant
    amateur Alpha user
    I liked the simplicity of A4. Migrated to A5 but want to stay at v8. With Windows10 it ain't easy!...
    :o

  6. #6
    "Certified" Alphaholic Stan Mathews's Avatar
    Real Name
    Stan Mathews
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Bowling Green, KY
    Posts
    24,696

    Default Re: Error running addin

    The batch file registers the files in the system registry. They should be part of the Alpha install.
    There can be only one.

Similar Threads

  1. Error running addin
    By canico in forum Application Server Version 10 - Web/Browser Applications
    Replies: 0
    Last Post: 05-25-2013, 06:59 AM
  2. Error running addin'
    By Scott in forum Alpha Five Version 10 - Desktop Applications
    Replies: 5
    Last Post: 12-18-2011, 02:14 AM
  3. Error running addin - Alpha Five V11
    By Promofinity in forum Application Server Version 11 - Web/Browser Applications
    Replies: 6
    Last Post: 11-10-2011, 09:07 AM
  4. Error Running Addin ‘Startup_100_Request_Controls
    By johngtatp in forum Alpha Five Version 8
    Replies: 24
    Last Post: 08-07-2007, 10:30 AM
  5. Error running addin
    By Fator Wong in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 4
    Last Post: 03-14-2004, 03:13 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •