Alpha DevCon Engineering Roundtables
Results 1 to 8 of 8

Thread: Tabbed UI limit

  1. #1
    Member
    Real Name
    John Mucci
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    New York
    Posts
    243

    Default Tabbed UI limit

    Has anyone come up with a way to limit the number of tabs to be opened by a user in a Tabbed UI?

    Thanks

  2. #2
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Govindan Gandhi
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    New York, NY
    Posts
    4,200

    Default Re: Tabbed UI limit

    john,
    did you solve this yet? or moved away from this?
    thanks for reading

    gandhi

    version 11 3381 - 4096
    mysql backend
    http://www.alphawebprogramming.blogspot.com
    ggandhi344@gmail.com
    Skype:ggandhi344@gmail.com
    1 914 924 5171

  3. #3
    Member
    Real Name
    John Mucci
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    New York
    Posts
    243

    Default Re: Tabbed UI limit

    Quote Originally Posted by GGandhi View Post
    john,
    did you solve this yet? or moved away from this?
    No I had not luck in making it work So I put it on the side for now.
    Thanks

  4. #4
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Govindan Gandhi
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    New York, NY
    Posts
    4,200

    Default Re: Tabbed UI limit

    if you want to know how post back.
    not easy single keystroke solution, but can be done. neat.
    thanks for reading

    gandhi

    version 11 3381 - 4096
    mysql backend
    http://www.alphawebprogramming.blogspot.com
    ggandhi344@gmail.com
    Skype:ggandhi344@gmail.com
    1 914 924 5171

  5. #5
    Member
    Real Name
    John Mucci
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    New York
    Posts
    243

    Default Re: Tabbed UI limit

    Quote Originally Posted by jtm311 View Post
    No I had not luck in making it work So I put it on the side for now.
    Thanks
    Yes that would be great. I try doing it in Java but had no luck.
    Thanks

  6. #6
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Govindan Gandhi
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    New York, NY
    Posts
    4,200

    Default Re: Tabbed UI limit

    okay here are the steps. i will be posting complete example also in my alphawebprogramming blog a little later on.
    step 1: go to properties of tabbed ui and at the head section add a span to hold the number of tabs opened like
    Code:
     <span id="tabs">0</span> tabs of  allowed 6 opened.
    or any other number you like.
    step 2: go to each tab pane and open the tab pan javascript which is at the bottom.
    a) select onInitial. and add this code.
    Code:
    var j1 = document.getElementById("tabs").innerHTML;
    j1 = parseInt(j1) + 1;
    document.getElementById("tabs").innerHTML = j1;
    b) on the onRemove action add this code
    Code:
    var j1 = document.getElementById("tabs").innerHTML;
    j1 = parseInt(j1) - 1;
    document.getElementById("tabs").innerHTML = j1;
    step 3: go to the button that opens the tab pane and open the onClick event and see the action alias. there add this code surrounding that acction
    Code:
    var j1 = document.getElementById("tabs").innerHTML;
    if (j1 < 2 ) {
    //here is where alpha has the alias, the code should go around it enclosing it.
    }
    else {
    alert('you have reached maximum tabs!');
    }
    ( here for brevity i am using 2, in actuality that will match what you have in the span description.)
    this is it.
    here is an example:
    http://www.youtube.com/watch?v=_bLFuyLOjmU
    if you have lots of time, then you can use css to show of the span as nice badges.
    thanks for reading

    gandhi

    version 11 3381 - 4096
    mysql backend
    http://www.alphawebprogramming.blogspot.com
    ggandhi344@gmail.com
    Skype:ggandhi344@gmail.com
    1 914 924 5171

  7. #7
    Member
    Real Name
    John Mucci
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    New York
    Posts
    243

    Default Re: Tabbed UI limit

    Thank you Gandhi I will give this a try today and let you know.

  8. #8
    Member
    Real Name
    John Mucci
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    New York
    Posts
    243

    Default Re: Tabbed UI limit

    Gandhi thanks again for the help. It is working perfectly!

Similar Threads

  1. Logout button on tabbed ui opens redirect page in tabbed ui pane
    By rjackson@arach.net.au in forum Mobile & Browser Applications
    Replies: 0
    Last Post: 08-03-2016, 10:27 PM
  2. Tabbed UI Tabbed Pane Javascript
    By ismac in forum Application Server Version 10 - Web/Browser Applications
    Replies: 2
    Last Post: 08-11-2010, 04:12 AM
  3. Tabbed objects vs non tabbed?
    By DaveM in forum Alpha Five Version 7
    Replies: 16
    Last Post: 11-13-2007, 09:36 AM
  4. Tabbed on top of Tabbed...Crash!
    By Louis Nickerson in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 5
    Last Post: 01-31-2003, 06:59 PM
  5. 2 gig limit on dbf
    By Steve Workings in forum Alpha Five Version 4
    Replies: 16
    Last Post: 09-15-2000, 04:11 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •