Alpha DevCon 2018
Results 1 to 9 of 9

Thread: Tabbed UI limit

  1. #1
    Member
    Real Name
    John Mucci
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    New York
    Posts
    283

    Default Tabbed UI limit

    Has anyone come up with a way to limit the number of tabs to be opened by a user in a Tabbed UI?

    Thanks

  2. #2
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Govindan Gandhi
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    New York, NY
    Posts
    4,294

    Default Re: Tabbed UI limit

    john,
    did you solve this yet? or moved away from this?
    thanks for reading

    gandhi

    version 11 3381 - 4096
    mysql backend
    http://www.alphawebprogramming.blogspot.com
    ggandhi344@gmail.com
    Skype:ggandhi344@gmail.com
    1 914 924 5171

  3. #3
    Member
    Real Name
    John Mucci
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    New York
    Posts
    283

    Default Re: Tabbed UI limit

    Quote Originally Posted by GGandhi View Post
    john,
    did you solve this yet? or moved away from this?
    No I had not luck in making it work So I put it on the side for now.
    Thanks

  4. #4
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Govindan Gandhi
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    New York, NY
    Posts
    4,294

    Default Re: Tabbed UI limit

    if you want to know how post back.
    not easy single keystroke solution, but can be done. neat.
    thanks for reading

    gandhi

    version 11 3381 - 4096
    mysql backend
    http://www.alphawebprogramming.blogspot.com
    ggandhi344@gmail.com
    Skype:ggandhi344@gmail.com
    1 914 924 5171

  5. #5
    Member
    Real Name
    John Mucci
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    New York
    Posts
    283

    Default Re: Tabbed UI limit

    Quote Originally Posted by jtm311 View Post
    No I had not luck in making it work So I put it on the side for now.
    Thanks
    Yes that would be great. I try doing it in Java but had no luck.
    Thanks

  6. #6
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Govindan Gandhi
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    New York, NY
    Posts
    4,294

    Default Re: Tabbed UI limit

    okay here are the steps. i will be posting complete example also in my alphawebprogramming blog a little later on.
    step 1: go to properties of tabbed ui and at the head section add a span to hold the number of tabs opened like
    Code:
     <span id="tabs">0</span> tabs of  allowed 6 opened.
    or any other number you like.
    step 2: go to each tab pane and open the tab pan javascript which is at the bottom.
    a) select onInitial. and add this code.
    Code:
    var j1 = document.getElementById("tabs").innerHTML;
    j1 = parseInt(j1) + 1;
    document.getElementById("tabs").innerHTML = j1;
    b) on the onRemove action add this code
    Code:
    var j1 = document.getElementById("tabs").innerHTML;
    j1 = parseInt(j1) - 1;
    document.getElementById("tabs").innerHTML = j1;
    step 3: go to the button that opens the tab pane and open the onClick event and see the action alias. there add this code surrounding that acction
    Code:
    var j1 = document.getElementById("tabs").innerHTML;
    if (j1 < 2 ) {
    //here is where alpha has the alias, the code should go around it enclosing it.
    }
    else {
    alert('you have reached maximum tabs!');
    }
    ( here for brevity i am using 2, in actuality that will match what you have in the span description.)
    this is it.
    here is an example:
    http://www.youtube.com/watch?v=_bLFuyLOjmU
    if you have lots of time, then you can use css to show of the span as nice badges.
    thanks for reading

    gandhi

    version 11 3381 - 4096
    mysql backend
    http://www.alphawebprogramming.blogspot.com
    ggandhi344@gmail.com
    Skype:ggandhi344@gmail.com
    1 914 924 5171

  7. #7
    Member
    Real Name
    John Mucci
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    New York
    Posts
    283

    Default Re: Tabbed UI limit

    Thank you Gandhi I will give this a try today and let you know.

  8. #8
    Member
    Real Name
    John Mucci
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    New York
    Posts
    283

    Default Re: Tabbed UI limit

    Gandhi thanks again for the help. It is working perfectly!

  9. #9
    Member
    Real Name
    Nathan Garrett
    Join Date
    Apr 2018
    Posts
    9

    Default Re: Tabbed UI limit

    You could also just assign "overflow-x: visible" to the .tabband class and it'll add a horizontal scroll bar to your tabbed UI when it gets too long so you can scroll across to the new tabs. The hardest part about working with tabbedUI in my experience is getting the UI/UX design that you want while still maintaining security.

Similar Threads

  1. Logout button on tabbed ui opens redirect page in tabbed ui pane
    By rjackson@arach.net.au in forum Mobile & Browser Applications
    Replies: 0
    Last Post: 08-03-2016, 10:27 PM
  2. Tabbed UI Tabbed Pane Javascript
    By ismac in forum Application Server Version 10 - Web/Browser Applications
    Replies: 2
    Last Post: 08-11-2010, 04:12 AM
  3. Tabbed objects vs non tabbed?
    By DaveM in forum Alpha Five Version 7
    Replies: 16
    Last Post: 11-13-2007, 09:36 AM
  4. Tabbed on top of Tabbed...Crash!
    By Louis Nickerson in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 5
    Last Post: 01-31-2003, 06:59 PM
  5. 2 gig limit on dbf
    By Steve Workings in forum Alpha Five Version 4
    Replies: 16
    Last Post: 09-15-2000, 04:11 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •