Alpha DevCon 2018
Results 1 to 14 of 14

Thread: Desktop deployment

  1. #1
    Member
    Real Name
    Paul
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    60

    Default Desktop deployment

    Hi there,

    I am still using A5 V11 for the desktop and deploy using the unlimited runtime I purchased.

    Is there a way to do this in latest AA development offerings? i.e. If I subscribed to the new software, would I still be able to buy an unlimited desktop deployment license and take advantage of the browser components, etc.

    Thanks

  2. #2
    "Certified" Alphaholic Ted Giles's Avatar
    Real Name
    Ted Giles
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    In the Wolds, Louth, Lincolnshire, UK
    Posts
    4,034

    Default Re: Desktop deployment

    I believe you can.
    You need to talk to AS Sales.
    I was close to purchasing a V12 DT with unlimited RT.
    The Web side is only on a local machine though, as far as I could make out.
    Cost is reasonable, but the only benefit I could see was the JSON stuff a bit better than V11.
    I stuck with V11 DT only, and went a different path with Web stuff.
    Ted Giles
    Example Consulting - UK
    .

    https://exampleltd.example-software.com/
    See our site for Alpha Support, Conversion and Upgrade.

  3. #3
    Member
    Real Name
    John
    Join Date
    Jul 2015
    Posts
    29

    Default Re: Desktop deployment

    Don't know about the latest subscription setup but I purchased V12 a few years ago during the "charter/legacy member" upgrade push that had a perpetual license. Unlimited runtime was included. As Ted mentioned the json functions are immensely more helpful in V12, especially with desktop web components, and you can build phone gap apps for mobile.

  4. #4
    Member
    Real Name
    Paul
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    60

    Default Re: Desktop deployment

    Thanks Ted. Will contact Alpha sales.

  5. #5
    Member
    Real Name
    Paul
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    60

    Default Re: Desktop deployment

    Thanks Jon.
    So is AA V12 the latest version?

    I see on google that they are talking about V4.

    Is that an alternative product?

    I already have a very old V12 Alpha Dev product, but never used it and decided not to continue subscribing.

    It is not clear what the product offerings are and whether you can buy older versions.

    Paul
    Last edited by chortle; 04-08-2018 at 03:46 AM.

  6. #6
    "Certified" Alphaholic DaveM's Avatar
    Real Name
    Dave Mason
    Join Date
    Jul 2000
    Location
    Hudson, FL
    Posts
    5,902

    Default Re: Desktop deployment

    They renamed V12 to AA. my version of v12 is 3.5. I have no reason to go to AA V4. Pricing is a definite factor for me. They also bloated the package immensely with JS stuff.
    I have Unlimited runtime that matches that and the build numbers.
    I think V11 had an installer built in that disappeared with V12/AA. I never used it, but already had astrum installer(free) that was a bit ahead. I also use other tools in the install and running of AA apps.
    There is all kind of threads in the forum on installers and deployment methods and some good solid tricks. Look below.
    Dave Mason
    dave@aldaweb.com

    Skype is dave.mason46

  7. #7
    Member
    Real Name
    Paul
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    60

    Default Re: Desktop deployment

    Thanks Dave

  8. #8
    "Certified" Alphaholic Ted Giles's Avatar
    Real Name
    Ted Giles
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    In the Wolds, Louth, Lincolnshire, UK
    Posts
    4,034

    Default Re: Desktop deployment

    So, are your sorted now Paul?
    Ted Giles
    Example Consulting - UK
    .

    https://exampleltd.example-software.com/
    See our site for Alpha Support, Conversion and Upgrade.

  9. #9
    "Certified" Alphaholic kkfin's Avatar
    Real Name
    Kenneth
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    EU
    Posts
    1,394

    Default Re: Desktop deployment

    There are few intersting concepts in version 12 desktop. Node and Chrome control. Both has been in Alpha few years. Chrome control works in Xdialog so you can build for example resposive Boostrap Xdialogs. This is nice feature if you think RDP and mobile. Few months ago Alpha integrated the new latest version of Chrome Control to developer.

    And with Node you can do anything. Xbasic can call Node functions. However current Alpha Node helper functions are build for web and to get them work you have to for example save files to web root also in Desktop side... But these two features alone bring Alpha Desktop to whole new level compared to version 11.

  10. #10
    "Certified" Alphaholic Tom Henkel's Avatar
    Real Name
    Tom Henkel
    Join Date
    May 2002
    Location
    New Jersey, USA
    Posts
    1,840

    Default Re: Desktop deployment

    We've been with Alpha since around 1993. We upgraded to v12 back in 2015(?) . We have 4 developer's licenses and the unlimited runtime. We've deployed the runtime to about 240 desktops. I'm not sure what the pricing scheme is now, but unlimited runtime is a godsend for the money spent.

    Tom

  11. #11
    "Certified" Alphaholic kkfin's Avatar
    Real Name
    Kenneth
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    EU
    Posts
    1,394

    Default Re: Desktop deployment

    In web side 240 deployed application * server lisence = lot of money .

    This is the reason that Alphas last major desktop update is from year 2012. Who wins?

  12. #12
    "Certified" Alphaholic Tom Henkel's Avatar
    Real Name
    Tom Henkel
    Join Date
    May 2002
    Location
    New Jersey, USA
    Posts
    1,840

    Default Re: Desktop deployment

    Ken,

    For our purposes, the desktop is exactly what we need. It works as we want and our pricing is fixed. I win!

  13. #13
    "Certified" Alphaholic kkfin's Avatar
    Real Name
    Kenneth
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    EU
    Posts
    1,394

    Default Re: Desktop deployment

    MS is pushing hard UWP applications as only platform in Windows. Soon they take first steps with S Mode. Meanwhile I am also in winning team with Alpha. I have returned mostly with Alpha to desktop but the truth is that problems are maybe not anymore fixed by Alpha team in Desktop side.

  14. #14
    "Certified" Alphaholic DaveM's Avatar
    Real Name
    Dave Mason
    Join Date
    Jul 2000
    Location
    Hudson, FL
    Posts
    5,902

    Default Re: Desktop deployment

    I believe alpha has settled on AA instead of V12, so it is AA v4.5 as latest alpha for exe. I have AA V4.2 running for runtime and dev now. has all kids of node and js stuff. I don't use that on desktop for now. KISS seems best. Less to break is better. I have one real simple spp has over 1500 deployments so far packaged with astrum installer. I have 2 others that are similar and one highly complex but basic app using runtime and shadowed with over 400 installs and up to 40 users on it at any time.
    Right now working on a SS application with shadowed for 20 users that will get distributed in a partnership deal.
    Dave Mason
    dave@aldaweb.com

    Skype is dave.mason46

Similar Threads

  1. Deployment on IIS
    By rodneyphillip in forum Mobile & Browser Applications
    Replies: 0
    Last Post: 09-01-2016, 02:49 PM
  2. Cost of deployment
    By betty in forum Mobile & Browser Applications
    Replies: 14
    Last Post: 03-07-2015, 05:13 AM
  3. deployment clarification
    By richard2007 in forum Alpha Five Version 8
    Replies: 6
    Last Post: 02-14-2008, 03:23 AM
  4. WAS and deployment
    By Chris Cooper in forum Alpha Five Version 6
    Replies: 7
    Last Post: 07-26-2004, 08:37 PM
  5. Deployment
    By Brian Williamson in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 2
    Last Post: 01-25-2003, 08:20 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •