Alpha DevCon 2018
Results 1 to 2 of 2

Thread: Getting error message when trying to set up new forms

  1. #1
    Member
    Real Name
    Tom Westmoreland
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Auburn, Alabama
    Posts
    12

    Default Getting error message when trying to set up new forms

    We have had Alpha 4 for two decades. Last week we purchased Alpha 5 Version 9 and installed it in a new computer. The data we had on our old computer, and on Alpha 4 (some 20K records) transferred fine - we can see them in our defaults for our four data bases. However, we cannot use the data to create any forms, browse lists, mail labels, etc. We get so far in creating these and an Alpha Five box appears with a big yellow exclamation point in it that says:
    Script:UI_DLB_BOX:form_new_child_dlg line:8
    a5_style_bitmap_draw( "bmppreview", stritran(cStylesheet, " " +SYSTEM_DEFAULT)
    Property not found
    +SS.background_bitmap subelement not found.
    ************
    It asks that you press OK. When you do and then press either Next or Finish - you have no form in the form box.
    On Friday last week your customer service agent suggested we uninstall the program and reinstall it. This we did and the problem is still there.
    Can you help us with this. Thank you
    Tom Westmoreland
    334/844-4430

  2. #2
    "Certified" Alphaholic Stan Mathews's Avatar
    Real Name
    Stan Mathews
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Bowling Green, KY
    Posts
    24,833

    Default Re: Getting error message when trying to set up new forms

    "transferred fine" covers a lot of possibilities.

    Try recreating the tables in A5 and appending the data from the old tables to the new tables.
    There can be only one.

Similar Threads

  1. Need a Message but not an Error Message in a Grid
    By iviowa in forum Application Server Version 8
    Replies: 2
    Last Post: 07-31-2008, 10:16 PM
  2. error message: The table/set is being used by another
    By David in forum Alpha Five Version 7
    Replies: 8
    Last Post: 05-08-2006, 04:03 PM
  3. XDialog Script Error message - error 8011
    By brett s in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 5
    Last Post: 06-08-2004, 02:41 PM
  4. Change display message at top of forms?
    By Fred Daniel in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 2
    Last Post: 11-30-2003, 11:30 PM
  5. Set Forms
    By alexmuir in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 4
    Last Post: 03-09-2003, 03:38 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •