Alpha DevCon 2018
Results 1 to 5 of 5

Thread: Will Alpha Four Version 8 work on Windows 7?

  1. #1
    Member
    Real Name
    Nicki L Davis
    Join Date
    Jul 2015
    Posts
    1

    Default Will Alpha Four Version 8 work on Windows 7?

    I ask this because I installed it on my Windows 7 machine.
    When I started Alpha Four, it prompted me to enter my license key.
    I entered the key and got the message, "Alpha Four license file could not be created. Cannot start Alpha Four."
    I re-tried several times with the same result.
    The license key has the following format:
    A4V8-xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx
    Thank you.

  2. #2
    Member
    Real Name
    Robert Smith
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    4

    Default Re: Will Alpha Four Version 8 work on Windows 7?

    The short answer is NO. However you can install virtual machine loaded with winxp and alpha4 will run just fine. You can also use dosbox, they say it is not for databases but I have been using both combinations without data loss or corruption, doing so for over 2 years as I never liked Alpha5 or any of the Windows Programs. I do not need anything fancy as I no longer develop programs for others. My program was originally written in DB III, then Alpha4v2,3,5,6,7.
    I have a win7 running dosbox, 2 Linux based machines running Oracle Virtual Machine, the data is on a win xp server. 1 running on a regular old XP laptop. Other than screen size issues, all work flawlessly. Good Luck

  3. #3
    Moderator
    Real Name
    Alan Buchholz
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Delavan, Wisconsin
    Posts
    9,462

    Default Re: Will Alpha Four Version 8 work on Windows 7?

    Did you install in the program files directory?

    Try using a new directory off the root.
    Al Buchholz
    Bookwood Systems, LTD
    Weekly QReportBuilder Webinars Thursday 1 pm CST

    Occam's Razor - KISS
    Normalize till it hurts - De-normalize till it works.
    Advice offered and questions asked in the spirit of learning how to fish is better than someone giving you a fish.
    When we triage a problem it is much easier to read sample systems than to read a mind.

  4. #4
    Member
    Real Name
    Arie Prilik
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    29

    Default Re: Will Alpha Four Version 8 work on Windows 7?

    I used for few years Alpha Four Version 8, which I installed on Widows 7 32 bit. All worked fine, except printing, which never bothered me much, as I output most prints to text files.
    Currently use Alpha Four V8 installed on XP in virtual box, using Oracle VM Virtual Box manager

  5. #5
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Larry Grupido
    Join Date
    May 2010
    Posts
    1,589

    Default Re: Will Alpha Four Version 8 work on Windows 7?

    Try installing it and running it as Admin. If you are not running as admin, the license probably won't take.

    You might also try turning off UAC and/or running in XP emulation mode.

Similar Threads

  1. Alpha Five Version 9 and Windows 8
    By Judith in forum Alpha Five Version 9 - Desktop Applications
    Replies: 1
    Last Post: 12-04-2014, 08:35 AM
  2. Replies: 1
    Last Post: 03-01-2012, 05:18 AM
  3. will alpha 5 version 5 work with windows 7
    By footquest in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 5
    Last Post: 12-19-2011, 01:35 PM
  4. Windows XP version of alpha
    By conwell in forum Upgrading to Alpha Five from Alpha Four
    Replies: 4
    Last Post: 08-03-2007, 08:07 PM
  5. Alpha Five version 2.01 Windows ME
    By Dafydd Jones in forum Alpha Five Versions 2 and 3
    Replies: 1
    Last Post: 06-13-2003, 02:19 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •