Alpha DevCon 2018
Results 1 to 8 of 8

Thread: Find & Replace from external program

  1. #1
    Member
    Real Name
    David Katz
    Join Date
    Apr 2000
    Posts
    291

    Default Find & Replace from external program

    Is there anyway To find and replace from external program to Alpha 5
    example: we have a text file that has names and addresses and change of address
    we also have a Alpha 5 file that has names and addresses but no change of address We want to check all the changes
    Thank you

  2. #2
    "Certified" Alphaholic Stan Mathews's Avatar
    Real Name
    Stan Mathews
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Bowling Green, KY
    Posts
    24,855

    Default Re: Find & Replace from external program

    Import the text file to an Alpha table and then you can compare.
    There can be only one.

  3. #3
    Member
    Real Name
    David Katz
    Join Date
    Apr 2000
    Posts
    291

    Default Re: Find & Replace from external program

    Without import with action scripting

  4. #4
    "Certified" Alphaholic Stan Mathews's Avatar
    Real Name
    Stan Mathews
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Bowling Green, KY
    Posts
    24,855

    Default Re: Find & Replace from external program

    There is no action scripting in an external program.
    There can be only one.

  5. #5
    Member
    Real Name
    David Katz
    Join Date
    Apr 2000
    Posts
    291

    Default Re: Find & Replace from external program

    is there macros that can be used

  6. #6
    Member
    Real Name
    David Katz
    Join Date
    Apr 2000
    Posts
    291

    Default Macro builder

    Default Find & Replace from external program
    Is there any macro programTo find and replace from external program to Alpha 5 also to have user text entry etc
    example: we have a text file that has names and addresses and change of address
    we also have a Alpha 5 file that has names and addresses but no change of address We want to check all the changes
    Thank you

  7. #7
    "Certified" Alphaholic MoGrace's Avatar
    Real Name
    Robin
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Los Angeles
    Posts
    3,319

    Default Re: Macro builder

    You could import the text file into a temporary table and then append it to your main alpha table.

    Edit: I see Stan already gave you that answer - sorry. I take it you're looking for something like how an addin might be used in Excel to link to Alpha.

    What is the external program?
    Last edited by MoGrace; 08-25-2016 at 09:30 AM.
    Robin

    Discernment is not needed in things that differ, but in those things that appear to be the same. - Miles Sanford

  8. #8
    Member
    Real Name
    David Katz
    Join Date
    Apr 2000
    Posts
    291

    Default Re: Macro builder

    External program is Notepad , but because we have a lot of small files daily we cannot make a temp file Also the notepad file if not set up as a character delimited File We think a macro file Will doing much more

Similar Threads

  1. I there any way to run an external program from the WAS?
    By drgarytraub in forum Mobile & Browser Applications
    Replies: 10
    Last Post: 03-28-2016, 06:24 PM
  2. Execute External Program
    By nuggetsoftware in forum Alpha Five Version 8
    Replies: 4
    Last Post: 05-01-2008, 11:15 AM
  3. Run an external program from Alpha5
    By JLG in forum Alpha Five Version 8
    Replies: 2
    Last Post: 10-12-2007, 08:52 AM
  4. External program
    By Paul H in forum Alpha Four Versions 7 and 8
    Replies: 8
    Last Post: 02-25-2004, 11:55 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •