Alpha DevCon 2018
Results 1 to 18 of 18

Thread: Unable To Create New Invoices

  1. #1
    Member
    Real Name
    Adam Kibbe
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    9

    Default Unable To Create New Invoices

    I have a friend using alpha four version 5. Their invoice count has reached #9999 and they can't go any higher. Anyone every seen this?

  2. #2
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Mike Christensen
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Michigan U.P.
    Posts
    5,907

    Default Re: Unable To Create New Invoices

    have never used any v4 Alpha....but sure sounds like the incremented field has simply reached its very limited end....in other words, when created it was done so only using 4 digits for the field. There are ways to make a change to this to increase the field size but I wouldn't know how to do it for a v4 Alpha....
    Mike
    __________________________________________
    It is only when we forget all our learning that we begin to know.
    It's not what you look at that matters, it's what you see.
    Henry David Thoreau
    __________________________________________




  3. #3
    Moderator
    Real Name
    Alan Buchholz
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Delavan, Wisconsin
    Posts
    9,481

    Default Re: Unable To Create New Invoices

    Adam

    You can expand the size of the field.
    The steps are slightly different if the field is numeric or character.

    You need to be aware that A4 v5 is not designed for XP or above. If you are on XP then you should be using A4 v7 or 8 when making database structure changes.
    Al Buchholz
    Bookwood Systems, LTD
    Weekly QReportBuilder Webinars Thursday 1 pm CST

    Occam's Razor - KISS
    Normalize till it hurts - De-normalize till it works.
    Advice offered and questions asked in the spirit of learning how to fish is better than someone giving you a fish.
    When we triage a problem it is much easier to read sample systems than to read a mind.

  4. #4
    Member
    Real Name
    Duncan Greenshields
    Join Date
    May 2000
    Location
    Toronto, ON
    Posts
    216

    Default Re: Unable To Create New Invoices

    I'm not certain of this, but I don't think there ever was an Alpha FOUR version 5. I think they went from 4 to 6. Maybe Adam means A5v5

    Duncan

  5. #5
    Moderator
    Real Name
    Alan Buchholz
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Delavan, Wisconsin
    Posts
    9,481

    Default Re: Unable To Create New Invoices

    Quote Originally Posted by DSG View Post
    I'm not certain of this, but I don't think there ever was an Alpha FOUR version 5. I think they went from 4 to 6. Maybe Adam means A5v5

    Duncan
    good point
    Al Buchholz
    Bookwood Systems, LTD
    Weekly QReportBuilder Webinars Thursday 1 pm CST

    Occam's Razor - KISS
    Normalize till it hurts - De-normalize till it works.
    Advice offered and questions asked in the spirit of learning how to fish is better than someone giving you a fish.
    When we triage a problem it is much easier to read sample systems than to read a mind.

  6. #6
    Member
    Real Name
    Adam Kibbe
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    9

    Default Re: Unable To Create New Invoices

    I've tried to increase the field size but keep getting "error incrementing field inv_no".

  7. #7
    Member
    Real Name
    Adam Kibbe
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    9

    Default Re: Unable To Create New Invoices

    My friend is still running netware for dos on his machines and is using the old dos based version of Alpha. I'm desperately trying to upgrade to a new platform but and trying to help them limp along until I can figure our how to upgrade them.
    What a mess.

  8. #8
    Moderator
    Real Name
    Alan Buchholz
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Delavan, Wisconsin
    Posts
    9,481

    Default Re: Unable To Create New Invoices

    Quote Originally Posted by Adam Kibbe View Post
    I've tried to increase the field size but keep getting "error incrementing field inv_no".
    That implies to me that the field is a character field.

    But I'm still a little confused about which software you are using.

    Please use print screen and post an image of what you are doing so we are advising you on the wrong basis.
    Al Buchholz
    Bookwood Systems, LTD
    Weekly QReportBuilder Webinars Thursday 1 pm CST

    Occam's Razor - KISS
    Normalize till it hurts - De-normalize till it works.
    Advice offered and questions asked in the spirit of learning how to fish is better than someone giving you a fish.
    When we triage a problem it is much easier to read sample systems than to read a mind.

  9. #9
    Member
    Real Name
    Adam Kibbe
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    9

    Default Re: Unable To Create New Invoices

    It is Alpha 4 version 3. Sorry for the confusion.

  10. #10
    Member
    Real Name
    Adam Kibbe
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    9

    Default Re: Unable To Create New Invoices

    It is Alpha 4 version 3 - Sorry for the confusion

  11. #11
    Moderator
    Real Name
    Alan Buchholz
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Delavan, Wisconsin
    Posts
    9,481

    Default Re: Unable To Create New Invoices

    Quote Originally Posted by Adam Kibbe View Post
    It is Alpha 4 version 3 - Sorry for the confusion
    Good start.

    What version of windows are you running this on? (if any...)
    Al Buchholz
    Bookwood Systems, LTD
    Weekly QReportBuilder Webinars Thursday 1 pm CST

    Occam's Razor - KISS
    Normalize till it hurts - De-normalize till it works.
    Advice offered and questions asked in the spirit of learning how to fish is better than someone giving you a fish.
    When we triage a problem it is much easier to read sample systems than to read a mind.

  12. #12
    Member
    Real Name
    Adam Kibbe
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    9

    Default Re: Unable To Create New Invoices

    Assuming you're correct that it is a character field I am dealing with, any ideas how to change it? Because this beast is running on netware 3, I can't do any screen shots.
    Thanks

  13. #13
    Member
    Real Name
    Adam Kibbe
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    9

    Default Re: Unable To Create New Invoices

    MS dos running on a netware 3.0 network. This thing is ancient!

  14. #14
    "Certified" Alphaholic Ray in Capetown's Avatar
    Real Name
    Ray Hendler
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    South Africa
    Posts
    2,036

    Default Re: Unable To Create New Invoices

    Hi Adam
    First, if you can, reset the numbering again from 0001. The previous Invoice 0001 will have been printed more than 5 years ago. So they can go on invoicing.
    Second, heres the rub
    I'm pretty sure from what I've read anyway, that you must be using an Alpha4 whatever version because it runs in DOS. Thats really all that counts.
    Whatever WIN after 98 became a pain to run DOS as far as networking is concerned, XP with SP 2 or 3 managed LPT ports and sharing adequately. Win7 became very fussy with what Win is serving data and especially printers. But WIN7 with a standalone pC and connected LPT1 printer will continue to run fine - probably have to specify XP compatability. I've had easily over a hundred clients running complex apps on Clipper compiler circa1987 - about 20 still going - happily - except for MS version network foibles. thats why I dont think the version of Alpha really matters.

    Those ppl paid like $150 for my fully integrated systems, with all the accounting to balance sheet and bank recon built in plus specialized mods. Thats why some insist I keep them running. Today their only budget choice is off the shelf accounting programs unless they pay what it will cost to get all they had but in GUI. Of course they get a lot more as well as big increase in screen real estate, speed and colour.

    I'm not earning at the moment by developing A5v10 with respect for the record locking of the previous system (Clipper and Alpha4 used the same DOS lock mechanisms built in to the OS and compatible DBF files) but I am succeeding. The idea is to be able to scale upgrade, skipping a good few generations and run alpha on top of existing DOS programs. That should give me jump ahead of the opposition. So if you need advice or want to look for an upgrade path , I am right here ->|<-

  15. #15
    Moderator
    Real Name
    Alan Buchholz
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Delavan, Wisconsin
    Posts
    9,481

    Default Re: Unable To Create New Invoices

    Quote Originally Posted by Adam Kibbe View Post
    MS dos running on a netware 3.0 network. This thing is ancient!
    Yes it is. Is there any remote control available? Or can you use a web cam to show the screen?
    Al Buchholz
    Bookwood Systems, LTD
    Weekly QReportBuilder Webinars Thursday 1 pm CST

    Occam's Razor - KISS
    Normalize till it hurts - De-normalize till it works.
    Advice offered and questions asked in the spirit of learning how to fish is better than someone giving you a fish.
    When we triage a problem it is much easier to read sample systems than to read a mind.

  16. #16
    Member
    Real Name
    Adam Kibbe
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    9

    Default Re: Unable To Create New Invoices

    I can take a screen shot from my blackberry. What you like a picture of?

  17. #17
    Moderator
    Real Name
    Alan Buchholz
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Delavan, Wisconsin
    Posts
    9,481

    Default Re: Unable To Create New Invoices

    Quote Originally Posted by Adam Kibbe View Post
    I can take a screen shot from my blackberry. What you like a picture of?
    Ray's suggestion of restarting the numbering sequence has merit, unless it would cause linkage problems.

    Send me a private message with your phone number and I'll call you.... or post it here and I'll remove it right away...
    Al Buchholz
    Bookwood Systems, LTD
    Weekly QReportBuilder Webinars Thursday 1 pm CST

    Occam's Razor - KISS
    Normalize till it hurts - De-normalize till it works.
    Advice offered and questions asked in the spirit of learning how to fish is better than someone giving you a fish.
    When we triage a problem it is much easier to read sample systems than to read a mind.

  18. #18
    Member
    Real Name
    Adam Kibbe
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    9

    Default Re: Unable To Create New Invoices

    Al was able to help me figure this out. We expanded the size of the field and restarted the sequencing of the invoice numbers. Ray's suggestion was in line with what we needed to do.

    So now the invoice number is 6 characters and is incrementing from 000001, so there should not be any confusion with previous data.
    Last edited by Al Buchholz; 06-12-2011 at 12:20 PM.

Similar Threads

  1. Unable to create or edit pages
    By Alweth in forum Application Server Version 10 - Web/Browser Applications
    Replies: 19
    Last Post: 02-11-2014, 07:31 PM
  2. Unable to create form
    By JimDK in forum Alpha Five Version 10 - Desktop Applications
    Replies: 6
    Last Post: 06-21-2011, 01:01 AM
  3. Unable to create connection string
    By foxxrunning in forum Application Server Version 10 - Web/Browser Applications
    Replies: 6
    Last Post: 02-28-2010, 12:37 PM
  4. Unable to create Sets
    By Pamela L. Hamilton in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 29
    Last Post: 02-01-2008, 01:56 PM
  5. DB Newbie: unable to create object
    By lillette in forum Alpha Five Version 7
    Replies: 2
    Last Post: 06-13-2006, 07:28 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •